3020 01


4005 01


5005 01


8003 01


2004 01


9016 01






فهرست محتوا

کرکره‌های آلومنیوم چیست؟

کرکره‌های آلومنیوم از به هم پیوستن تیغه‌های آلومنیوم تشکیل می شود. منظور از بهم پیوستن تیغه‌ها همان مونتاژ کردن تیغه‌ها می‌باشد.

تیغه‌های کرکره آلومنیومی را با توجه به جنس مواد اولیه، سایز، وزن و شکل ظاهری دسته‌بندی مینماییم.درب‌ها زمانیکه کامل جمع می‌شوند به صورت رول درمی‌آیند. این رول را می‌توان طوری نصب نمود که دقیقا زیر سقف قرارگیرد. مزیت اصلی این نمونه از درب‌ها اینست که، هیچ فضای مفیدی ازملک را به خود اختصاص نمی‌دهند و همچنین پس از بسته شدن به‌طور کامل محل موردنظر را می‌پوشانند. این 2 مزیت باعث شد تا درب‌های کرکره‌ای جایگزین مناسبی برای بسیاری از درب‌های قدیمی باشند.

روش تولید تیغه‌های آلومنیومی

پروسه تولید کلیه پروفیل‌های آلومنیومی که بصورت طولی تولید میشوند، پروسه اکستروژن می‌باشد.  این روش به زبان ساده، ساخت قطعات از طریق فشار دادن ماده از درون یک قالب با سطح مقطع ثابت است. اولین پروفیل‌های که به روش اکستروژن تولید شد لوله‌ها بودند که تاریخچه تولید آن‌ها به روش اکستروژن به بیش از دو قرن پیش می‌رسد. پس‌ازآن روزبه‌روز استفاده از پرس‌های اکستروژن در صنعت بیشتر شد و در صنعت آلومینیوم انواع پروفیل‌ها ازجمله پروفیل تیغه کرکره بدین روش تولید گردید در شکل‌دهی به روش اکستروژن، بیلت آلومینیوم درون کوره‌های برقی تا دمای خمیری شدن گرم می‌شوند و سپس وارد دستگاه استروژن شده و تحت‌فشار پرس، هنگام خروج از قالب، شکل قالب را به خود می‌گیرد. پروفیل تیغه کرکره پس از خروج از پرس استروژن در سایز دلخواه برش خورده و جهت عملیات حرارتی باهدف بالا بردن سختی تیغه، وارد کوره‌های مخصوص می‌‌شوند. پس از بالا بردن استحکام تیغه‌ها، عملیات رنگ‌آمیزی آن‌ها انجام می‌شود.

بیلت آلومنیوم:

مواد اولیه آلومنیومی مورد استفاده در روش اکستروژن را بیلت می‌گوییم. بیلت آلومینیومی نوعی شمش آلومینیومی است که جزء محصولات نیمه ساخته ریخته‌گری آلومینیوم محسوب می‌شود و در صنایع استروژن کاربرد دارد. با توجه به سایز پرس اکستروژن، سایز بیلت مشخص می‌شود. بعنوان مثال بیلت‌های 4 اینچ و 5 اینچ و 7 اینچ بیشترین استفاده را دارند. نمونه‌های مختلفی از بیلت با آلیاژهای متفاوت تولید میشود که با توجه به میزان استحکام مورد نیاز در پروفیلمورد نظر، نوع بیلت را انتخاب می‌کنیم.

انواع بیلت:

  1. بیلت وارداتی: مانند بیلت دوبال، روسال، تالکو، و… که امروزه در صنعت کرکره‌های آلومینیومی استفاده نمی‌شود.
  2. بیلت استاندارد: این بیلت محصول ایرالکو و المهدی می‌باشد که در بازار با نام بیلت استاندارد شناخته می‌شود.
  3. بیلت DC: بیلت‌های تولید شده از آلومینیوم به روش ریخته‌گری DC می‌باشد. عمدتاً بخاطر ایجاد تمایز با محصولات دو شرکت ایرالکو والمهدی، از این اصطلاح استفاده می‌شود.
  4. بیلت ذوب مجدد یا تبدیلی: بیلت‌های هستند که از ذوب مجدد ضایعات آلومینیوم تولید می‌شوند. بزرگ‌ترین عیب این بیلت‌ها، عدم توانایی آلیاژبندی صحیح آنهاست.
  5. جهت تولید تیغه کرکره معمولاً از دسته (بیلت استاندارد) و دسته چهارم (بیلت تبدیلی) استفاده می‌شود. تیغه‌های تولید شده توسط بیلت استاندارد را تیغه استاندارد و تیغه‌های تولید شده توسط بیلت تبدیلی را تیغه تبدیلی می‌نامیم.

     همان‌طور که از اسم این تیغه‌ها مشخص است، تیغه‌های استاندارد از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. ولی به دلیل قیمت تمام شده کمتر، تیغه‌های تبدیلی بیشتر مورداستفاده قرار می‌گیرند.

کرکره‌های برقی از لحاظ جنس آلیاژ مورد استفاده

تیغه‌های کرکره برقی آلومینیومی را از لحاظ کیفیت آلیاژ مورد استفاده، با توجه به نوع بیلت مصرفی می‌توان به سه دسته تقسیم‌بندی کرد.

  • کرکره‌های برقی استاندارد:

کرکره آلومینیوم تیغه 80 قوس آپولو اکونومی (economy)

 این تیغه‌ها از نظر آلیاژ مورداستفاده دارای بالاترین کیفیت هستند و از بیلت استاندارد 6063 تولید می‌گردند. همچنین کمترین میزان صدا را در زمان کارکرد درب تولید می‌کنند و از لحاظ استحکام، باکیفیت‌ترین و محکم‌ترین نوع تیغه‌های کرکره آلومنیومی هستند.

  • کرکره‌های برقی آلیاژی:

این نمونه از تیغه‌ها از بیلت‌های ذوب مجدد یا تبدیلی تولید می‌شوند. همانطور که از نام این بیلت‌ها مشخص می‌باشد؛ آنها از کرکره آلومینیوم تیغه 80 قوس آپولو اکونومی (economy)ذوب ضایعات‌های آلومنیومی و ریخته گری مجدد آنها تولید می‌شوند.  این نمونه از تیغه را بیشتر با نام تیغه تبدیلی معرفی میکنیم. در بین تمام تیغه‌های مورد استفاده در صنعت کرکره‌های برقی، این نوع تیغه‌ها کمترین میزان کیفیت را دارند. تیغه‌های آلیاژی از نظر سروصدا و کیفیت با هم متفاوت هستند. این تفاوت دلایل زیادی میتواند داشته باشد. یک دلیل آن میتواند عدم مهارت ریخته گران و عدم انجام صحیح فرایند ذوب ریزی باشد. دلیل دیگر میتواند عدم افزودن صحیح و به اندازه سایر آلیاژهای مورد نیاز به هنگام فرایند ریخته گری باشد. البته کیفیت ضایعات‌های مورد استفاده یا بعبارتی نوع آلیاژ آنها نیز بسیار تاثیر گذار می‌باشد. این نمونه از تیغه‌ها ارزان ترین نوع تیغه کرکره‌ها میباشند.

انواع تیغه‌های کرکره برقی از لحاظ شکل ظاهری:

شکل ظاهری تیغه‌ها از نظر قوس:

تیغه‌های کرکره برقی از لحاظ شکل ظاهری به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شوند.

تیغه‌های تخت و تیغه‌های قوس‌دار

نمونه‌های ابتدایی درب‌های کرکره‌ای با تیغه‌های تخت تولید میگردید؛ که در ادامه تیغه‌های قوس دار بدلیل کارکرد بهتر جایگذین آنها شدند. مزیت اصلی تیغه‌های قوس دار، رول شدن شکیل‌تر و بهتر نسبت به تیغه‌های تخت در هنگام جمع شدن می‌باشد.

شکل ظاهری تیغه‌ها از نظر سطح بیرونی

سطح بیرونی تیغه که نمای اصلی آن می‌باشد، در طرح‌های مختلفی طراحی می‌شوند. در یک سری از قالب‌ها این سطح صاف یک‌دست است و در دیگر نمونه‌ها روی سطح تیغه به‌وسیله یک سری خطوط، تیغه‌ها متفاوت شده‌اند؛ که می‌تواند یک یا دو یا سه خط داشته باشند. این تفاوت در سطح تیغه فقط ظاهری بوده و در کیفیت تیغه تأثیری ندارد.

شکل ظاهری تیغه‌ها از نظر شکل قلاب:

تیغه‌های کرکره  توسط قلابهای آنها به هم متصل یا اصطلاحاً مونتاژ می‌شوند.

قلاب بالا تیغه که آن را عصایی یا (نری) نیز می‌نامیم معمولاً به‌صورت گرد طراحی می‌شود.

قلاب پایین تیغه که آن را مادگی می‌نامیم به شکل‌های گرد یا زاویه‌دار می باشند؛ که قلاب های زاویه دار می توانند به شکل v یا L تولید شوند. ضخامت این قلاب‌ها در طول عمر درب‌های کرکره‌ای بسیار مؤثر می‌باشد.

شکل ظاهری تیغه‌ها از نظر تعداد جداره:

تیغه آلومینیوم

تیغه‌های کرکره برقی معمولاً از هر جنسی که باشد، به‌صورت تک‌جداره و یا دوجداره تولید می‌شوند. به عنوان مثال تیغه‌های آلومینیومی معمولا به‌صورت دوجداره تولید می‌شوند و تک‌جداره بودن آن‌ها استحکام لازم را نخواهد داشت.. اما برای تیغه‌های فولادی که دارای استحکام بالاتری هستند، شرایط برای ساخت  تیغه تک‌جداره مهیا می‌باشد. البته در وب سایت آنلاین کرکره خرید کرکره برفی آلومینیوم به صورت دوجداره و تیغه فولادی به صورت تک جداره در حال تولید می باشد . پیشنهاد میشود اگر قصد دارید مقاله تیغه فولادی را که در وب سایت درج شده مطالعه کنید

شکل ظاهری تیغه‌ها از نظر تعداد پل :

همانطور که در قسمت قبلی توضیح دادیم، تیغه‌های آلومنیومی بصورت دو جداره تولید میشوند. معمولا بین جداره‌های این تیغه‌ها، با هدف افزایش استحکام یک‌سری جان طراحی می‌شود. این جان‌ها را در این صنعت با نام پل معرفی میکنیم. تیغه‌های کرکره برقی به‌صورت تک پل، دوپل، سه پل و چهار پل تولید می‌شوند. امروزه مصرف تیغه‌های دو پل و سه پل از دو مورد دیگر بیشتر است. قاعدتاً هرچه تعداد پل‌ها بیشتر باشد، بایستی استحکام تیغه بهتر شود؛ ولی این مقوله به‌تنهایی نمی‌تواند بیانگر استحکام تیغه باشد. به عنوان مثال یک سری از تولیدکنندگان، تیغه‌های چهار پل ولی با ضخامت پایین‌تر تولید می‌نمایند که می‌تواند در مقایسه با یک تیغه تک پل یا دوپل با ضخامت بیشتر ضعیف‌تر می‌باشد.

انواع تیغه‌های آلومنیومی از نظر سایز:

منظور از سایز تیغه، ارتفاع تیغه می‌باشد. مثلاً وقتی می‌گوییم تیغه هشت‌سانتی بدین منظور است که وقتی تیغه به حالت ایستاده باشد، هشت سانتی‌متر (البته بدون درنظرگرفتن عصایی تیغه) می‌باشد. تیغه‌های کرکره برقی ااز لحاظ سایز به‌صورت زیر دسته‌بندی می‌شوند:

  • تیغه‌های 1 سانت و 2 سانت و 3 سانت که بیشتر آنها را با نام غضروف می‌شناسیم. غضروف‌ها بیشتر در میان تیغه‌های بزرگتر مونتاژ میشوند و به ندرت به تنهایی بعنوان کرکره نصب میشوند.
  • تیغه‌های 6 سانتی متر (معروف به تیغه 60)
  • تیغه‌های 8 سانتی متر (معروف به تیغه 80)
  • تیغه‌های 10 سانتی متر (معروف به تیغه 100)
  • تیغه‌های 14 سانتی متر (معروف به تیغه 140)

نمونه عکس تیغه آلومینیوم

البته یکسری از تولیدکنندگان تیغه‌ها را در سایز‌های دیگری نیز طراحی نموده‌اند که چون بصورت اختصاصی طراحی شده‌اند خیلی مورد استفاده قرار نگرفتند مانند تیغه‌های 9 سانتی.

با توجه به پارامترهای ذکر شده، انواع کرکره‌های آلومینیومی موجود در بازار را در ادامه شرح و مورد بررسی خواهیم داد.

ld f

انواع کرکره‌های آلومنیومی

تیغه کرکره برقی آلومینیومی 60  قوس دار

با توجه به توضیحاتی که در قسمت قبل در مورد انواع تیغه‌های کرکره برقی از لحاظ شکل ظاهری داده شد، این نمونه تیغه‌ها دارای ارتفاع 6 سانتی متری می‌باشند و معمولا به صورت تک پل تولید می‌شوند. کارایی تیغه‌های 6 سانتی متر معمولا برای دهنه درب‌های کوچک بوده است. به عنوان مثال این تیغه‌ها برای حفاظ پنجره‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت. امروزه این نمونه از تیغه‌ها کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.

تیغه کرکره برقی آلومینیومی 80  قوس دار

این نمونه از تیغه‌ها دارای ارتفاع ۸ سانتی‌متری یا ۸۰ میلیمتری هستند. تیغه‌های 80 قوس نسبت به سایر تیغه‌های آلومنیومی عمومیت بیشتری دارند و بیشترین مصرف بازار را به خود اختصاص داده‌اند. به همین سبب تنوع این تیغه‌ها از لحاظ شکل ظاهری بسیار بالاتر از سایر تیغه‌ها می‌باشد و پارامترهای شکل ظاهری نظیر تعداد پل، شکل قلاب و شکل سطح بیرونی آن در اشکال متفاوت تولید می‌شوند. امکان تولید تیغه‌های 80 قوسدار در رنج وزنی 3. 5 کیلوگرم تا 8 کیلوگرم وجود دارد. بسته به نوع جنس، کیفیت و وزن تیغه  این نمونه از کرکره‌های آلومنیومی میتوانند تا ابعاد 6 متر برای عرض و ارتفاع مورداستفاده قرار گیرند. البته با توجه به قیمت مواد اولیه، تولید این نمونه از کرکره‌ها برای وزن‌های بالاتر از 5. 5 کیلوگرم مقرون بصرفه نمی‌باشد.تیغه آلومینیوم بنابراین برای ابعاد بالاتر از 25  متر مربع، جایگزین کردن نمونه‌های دیگر هم از نظر فنی و هم از نظر اقتصادی موجه تر می‌باشد.

تیغه کرکره برقی آلومینیومی 100  قوس دار:

تیغه‌های کرکره برقی ۱۰۰ قوس‌دار دارای ارتفاع ۱۰ سانتی‌متری یا 100 میلیمتری می‌باشند. تیغه‌های 100 قوس دار  با در نظر گرفتن جنس و وزن آنها برای درب‌های بزرگتر هم قابل‌نصب می‌باشند.  این تیغه‌ها معمولاً به‌صورت دو پل در بازار تولید می‌شوند. بااین‌حال به‌صورت تک پل یا تعداد پل بیشتر هم قابل تولید می‌باشند. باتوجه‌به بزرگتر بودن این تیغه‌ها نسبت به تیغه‌های 80 و یا 60 میلیمتر، استحکام تیغه‌های ۱۰ سانتیمتر بسیار بیشتر است. البته این قیاس همیشه صادق نبوده و پارامترهای مختلفی از جمله نوع بیلت مصرفی و وزن هر متر مربع تیغه، بر این موضوع تاثیر گذار میباشد. همان طور که در قسمت‌های قبلی توضیح دادیم، نوع بیلت مصرفی بیشترین تاثیر را در کیفیت کرکره‌های آلومینیومی دارد. به عنوان مثال چنانچه یک درب آلومینیومی را یکبار با تیغه 80 استاندارد و یکبار با تیغه 100 تبدیلی در شرایط یکسان وزنی مورد آزمایش قرار دهیم، استحکام و طول عمر تیغه هشتادی که از بیلت استاندارد تولید شده، بالاتر می‌باشد. کرکره‌ای آلومینیومی، ابعاد درب، بودجه تعلق گرفته، شرایط آب و هوایی و…  بایستی مد نظر گرفته شود.

تمام توضیحات مربوط به مقایسه تیغه‌های 80 و 100 که در پاراگراف بالا شرح داده شد، می‌تواند در ادامه بحث به همین صورت برای تمامی نمونه‌های کرکره‌های آلومینیومی مورد بحث قرار گیرد.

تیغه کرکره آلومینیومی پانچ:

در برخی از مکان‌هایی که درب‌های کرکره‌ای برقی نصب می‌گردد، با توجه به نوع کاربری این درب‌ها، نیاز به تهویه هوا و یا تامین نور می‌باشد. در چنین مواردی از تیغه‌های پانچ آلومینیومی استفاده می‌شود.

 تیغه‌های پانچ بصورت تک جداره تولید می‌شوند. منظور از پانچ، سوراخ‌هایی می‌باشد که توسط قالب‌های برشی بر روی تیغه ایجاد می‌گردد. این سوراخ‌ها می‌توانند با اشکال هندسی متفاوتی طراحی و بر روی تیغه تعبیه گردند.

در یک سری از موارد برخی از کاربران با هدف مشخص بودن داخل ساختمان از تیغه‌های پانچ دار استفاده می‌نمایند که چنانچه هدف از نصب تیغه‌های پانچ دار مشخص بودن نمای داخل ساختمان می‌باشد، تیغه‌های فولادی پانچ دار کارایی بهتری دارند.

تیغه کرکره آلومینیومی لوکس

شکل ظاهری این نمونه از تیغه‌ها نسبت به سایر تیغه‌های آلومینیومی متفاوت می‌باشد. این تیغه‌ها با ترکیبی از یک تیغه و یک غضروف که به صورت یک در میان مونتاژ می‌شوند، تولید می‌شوند. سایز کرکره‌های آلومینیومی لوکس 70، 90 و 110 میلیمتر می‌باشد.

  • کرکره‌های آلومینیومی لوکس 70 میلیمتر ترکیبی از یک تیغه 6 سانتی متری و یک غضروف یک سانتی متری می‌باشند.
  • کرکره‌های آلومینیومی لوکس 90 میلیمتر ترکیبی از یک تیغه 8 سانتی متری و یک غضروف یک سانتی متری می‌باشند.
  • کرکره‌های آلومینیومی لوکس 110 میلیمتر ترکیبی از یک تیغه 10 سانتی متری و یک غضروف یک سانتی متری می‌باشند.

چنانچه در تولید تیغه‌های لوکس از بیلت استاندارد استفاده شود، این تیغه‌ها از نظر استحکام نسبت به سایر تیغه‌های آلومینیومی محکم تر می‌باشند.

1 دیدگاه. Leave new

  • […] کرکره‌ های آلومنیومی از به هم پیوستن تیغه‌های آلومنیومی تشکیل میشود. منظور از بهم پیوستن تیغه‌ها همان مونتاژ کردن تیغه‌ها می‌باشد. تیغه‌های کرکره آلومنیومی را با توجه به جنس مواد اولیه، سایز، وزن و شکل ظاهری دسته‌بندی مینماییم.درب‌ها زمانیکه کامل جمع می‌شوند به صورت رول درمی‌آیند. این رول را می‌توان طوری نصب نمود که دقیقا زیر سقف قرارگیرد. مزیت اصلی این نمونه از درب‌ها اینست که، هیچ فضای مفیدی ازملک را به خود اختصاص نمی‌دهند و همچنین پس از بسته شدن به‌طور کامل محل موردنظر را می‌پوشانند. این 2 مزیت باعث شد تا درب‌های کرکره‌ای جایگزین مناسبی برای بسیاری از درب‌های قدیمی باشند. […]

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed